De LARIX groep

houdt uw praktijk te allen tijde draaiende!

Over ons: Historie

Onze historie gaat al meer dan 30 jaar terug. LARIX is gestart met automatisering voor orthodontisten. Het door LARIX ontwikkelde software programma OrthoManager™ werd door orthodontisten als zeer waardevol ervaren. Gaandeweg omarmde LARIX de dentale markt steeds meer en ervoer een wederzijds warm gevoel.

Naast praktijkautomatisering werd LARIX ook gevraagd om mee te denken rondom praktijkinrichting. Het goed in kunnen spelen op de vragen uit de dentale markt werd in 2006 bekrachtigd door versterking van de gelederen van “Dental Concepts”. Het beste uit beide bedrijven is naar boven gehaald.  LARIX Dental Concepts voert als hoofdmerken BELMONT en FEDESA. Deze merken hebben kwaliteit, duurzaamheid en service hoog in het vaandel staan. Dit zorgt voor een prettige samenwerking. Wij zetten ons ervoor in dat u hier ook van kunt profiteren.

In 2009 betrokken wij het door ons nieuw gebouwde pand aan de Hammen 26 te Ravenstein.

 

Over ons: Het heden

LARIX Dental Concepts heeft een goede thuis- & ontvangstbasis in Ravenstein. Vanuit deze basis richten wij ons volledig op de ontzorging en ondersteuning van onder andere tandartsen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandtechnici. Naast ontwerp- en adviesdiensten leveren we alle benodigde apparatuur en meubilair inclusief de bijbehorende servicediensten en onderhoud.

De dynamische dentale wereld en de maatschappij vragen veel van onze klanten en dus ook van ons. Wij kijken met een frisse en kritische blik naar de marktbewegingen en spelen hier zodanig op in dat wij onze klanten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.

Ons team wordt gevormd door een combinatie van hoogwaardige ervaring, creativiteit, inventiviteit, inlevingsvermogen en zorgvuldigheid. Samen waarborgen wij onze belangrijkste taak, namelijk het ervoor zorgen dat u uw werkzaamheden kan verrichten en uw inkomen zeker blijft. Ons motto is dan ook:

U ontzorgen is onze zorg! 

 

Merkvoering

LARIX Dental Concepts biedt de merken: Takara Belmont, Fedesa, Getinge, Mammooth, Newmed, SciCan, Fona, Tuttnauer, Dürr Dental, NSK, Bien-Air, Faro, Luzzani, Acteon Satelec, Edarredo, Cattani, Metasys, MGF, Tecno-Gaz, DCI.

Ondersteuning en service wordt tevens geboden voor de merken: Ancar, Anthos, Eurodent, Forest, Heka, Holland Dental, Shinhung, Euronda, Sirona, Smeg.

In 2014 is LARIX Isodent Techniek tot stand gekomen door overname van de activiteiten van IDT, Isodent Techniek BV. Het servicepakket van deze onderneming is de kennis en kunde van Stern & Weber behandelstoelen.

LARIX Isodent Techniek biedt service en ondersteuning voor de merken: Stern & Weber, Rossicaws.